Якої довжини мають бути автомобільні двірники?

Двірники або щітки склоочищувача – це аксесуари, які допомагають у видаленні  вологи та іншого з лобового скла авто. Вони входять у базову комплектацію машин, але, частіше за все, після отримання машини водій самостійно купує ліпшу модель для себе.


Розміри двірників залежить від моделі авто, та вимірюється у дюймах. Наприклад, найменший розмір двірників – 13 дюймів, що становить 330 мм.  У подальшому, кожний наступний розмір більше попереднього на 1 дюйм.
Якщо водій бажає замінити щітки склоочищувача, то він має зрозуміти, який розмір мають ці аксесуари  у вашому авто. Ця інформація є у документах до авто, або безпосередньо на поверхні двірників.


Після цього треба вибрати один із варіантів конструкції їх. Це істотно впливає на розміри двірників, які будуть купуватись. Якщо вони будуть каркасні, то мають бути трохи довші, тому що це вимагають конструктивні особливості. Безкаркасні варіанти трохи коротші, але ширші за попередні.


Окрім цього кожен автолюбитель розуміє, що у двірника з боку водія розміри мають бути трохи менші, ніж у того, що знаходиться коло пасажира. Це потрібно для того, щоб вони перекривали робочі діапазони один одного і не створювали «мертвих» зон, де ні один з них не буде видаляти вологу. У середньому, різниця у розмірах має становити не більше ніж 100 мм, бо якщо цей параметр не буде витримуватися, то щитки можуть зачіпати один одну під час роботи.


Також важливо брати до уваги додаткові характеристики щиток, такі як самоочищення або підігрів, які все частіше стали впроваджуватися у авто, особливо у преміум – класі. Такі двірники вашого розміру, частіше за все неможливо знайти у неоригінальних виробників, тому треба готувати себе для солідних витрат на придбання аксесуарів від виробника.


Проблема у застосуванні двірників не по розміру полягає в тому, що буде неможливо застосувати щільне прилягання двірника до скла і після цього буде з’являтися тонка цівка води, яка не буде видалятися щіткою, що зведе  нанівець всю роботу. Тому є сенс приділити цьому увагу.


Якщо ви вирішили купувати двірники для авто по розміру, то вам потрібно звернутися до офіційних представництв виробників, які розташовуються практично у кожному великому місті нашої країни. Такі установи дають вичерпні технічні консультації стосовно використання тієї чи іншої моделі  з свого асортименту. Також ви можете розраховувати на гарантійну підтримку від виробника та заміну неякісного виробу, якщо в період використання було знайдено брак з вини виробника. Також, це повністю виключає вірогідність придбання неякісної підробки, яка може не тільки не виконувати свої функції, але й серйозно пошкодити інші механізми автомобіля.